marți, 14 ianuarie 2014

Vindecarea infecțiilor fara antibiotice

Vindecarea infecțiilor fara antibiotice
Autor Dr. Judyth Reichenberg – Ullman – medic naturist (sursa: http://www.healthy.net)

Punem pariu că mulți dintre cei care citesc acest articol , nu cred sa aiba valoare pentru o arsura faptul de a lua vitamina C și multe de lichide, precum si aplicarea unui gel rece sau ajutorul siropului cu Aloe Vera. Dar , câți dintre voi cred despre utilizarea remediilor naturale pentru tratamentul vezicii urinare sau a infectiilor vaginale , pentru o amigdalita streptococica , sau pentru infectii mai grave , cum ar fi hepatita sau pneumonia ? De cele mai multe ori, utilizarea adecvată a substanțelor naturale, cum ar fi vitaminele (NATURALE), plante medicinale și remediile homeopatice vor ajuta să treci peste aceste condiții .
Dar este important sa stii ce funcționează cel mai bine pentru fiecare afectiune, să evaluezi dacă este sau nu este eficient , precum și pentru a evalua consecințele tratamentului. În cazul hepatitei , de exemplu , medicina traditionala nu are nici un tratament real , așa că, daca luați tratament pe baza de plante nu aveti nimic de pierdut și ci doar de câștigat . ( Am văzut cazuri de hepatita A sa răspundă în termen de o săptămână, la o combinație de suplimente nutrititionale , sustinerea functiilor ficatului pe bază de plante , și homeopatie . ) . Pacientii cu pneumonie , infectie streptococica , infectii ale vezicii urinare și , pe de altă parte , i-am monitorizat foarte atent . Vă recomandăm tratament naturist pentru aproape toate tipurile de infecții , cu excepția gonoree și Chlamydia , ambele din care sunt adesea asimptomatice la femei și pot duce la infertilitate permanentă dacă nu sunt eliminate. In astfel de cazuri , există intervenții naturale, care sunt adjuvante tratamentului cu antibiotice tratament, deoarece alternativele naturale nu funcționează atât de bine . În cazul în care infecția este minora , puteți încerca unele dintre aceste sugestii singur , în caz contrar fiti sigur ca e necesar sa consultati un medic naturist.
Antibioticele au o serie de dezavantaje . Ele ucid bacteriile fără discriminare in tot corpul . Asta e treaba lor . Deci , dacă aveți o durere în gât , de exemplu , antibioticul luat ucide bacteriile bune , Lactobacillus , în intestin și vagin , de care aveți nevoie pentru a nu permite inmulțirea Candidei ( drojdie ), în cazul în care ea apare . De aceea, infectiile vaginale si intestinale cu candida sunt atât de comune după utilizarea de antibioticelor . Antibioticele sunt adesea prescrise în mod obișnuit , fără nici un semn de infecție , datorita mentalitatii ", doar în cazul în care , ea nu poate face rău " . Antibioticele nu au niciun efect asupra virusurilor , dar sunt prescrise în mod obișnuit , oricum . Dacă este administrat în mod repetat , ele pot slăbi , în loc să întărească sistemul imunitar și poate duce la probleme mai grave mai tarziu . Acest lucru este valabil mai ales atunci când antibioticele sunt administate ani de zile, cum e in cazul tetraciclinei pentru acnee , sau atunci când infecția vezicii urinare este rezistenta la un antibiotic, fiind urmat de un altul mai puternic.
Exista multe alternative naturale, eficiente, care conlucrează cu , mai degrabă, decât împotriva , mecanismelor proprii de vindecare ale organismului . De ce nu le încercați mai întâi și sa apelati la antibiotice in ultimă instanță ?
Există mult mai multe infecții decât putem menționa într-o coloană scurtă . Includem aici (aucâteva dintre cele mai frecvente infecții supărătoare pentru a va inspira sa utilizati remedii naturale (Judyth Reichenberg – Ullman – medic naturist).

Recomandări generale pentru infecții : elimina cofeina , alcool , zahăr , alimente rafinate , carne , și produse lactate în timp ce aveți o infecție acută . Manânca alimente ușor digerabile . Bea o mulțime de băuturi calde la temperatura camerei , cum ar fi ceai din plante . Suc proapsat, sau chiar cateva cani de apă zilnic, pentru câteva zile , pot fi foarte utile in timpul unei infectii . Clismele pot ajuta, spăland sistemul de eliminare intestinal (colonul) . Vă sugerăm sa luati vitamina C , beta-caroten , zinc pentru a intari sistemul imunitar . Plantele medicinale , cum ar fi Echinacea și Hydrastis ( gentiana ) pot sprijini sistemul imunitar , dar plante medicinale cu actiune specifica sunt de multe ori de mai mare ajutor . Sauna și băile de aburi pot fi , de asemenea, de ajutor în detoxifierea organismului în timpul infectiilor . Masajul poate accelera eliminarea toxinelor , în special un masaj cu ulei si usturoi pe talpa piciorului. Asculta ceea ce corpul tău încearcă să-ți spuna și cere ceea ce are nevoie . Restul! Nu forta nimic împingându-ti organismul dincolo de limita, atunci când ești bolnav . Aceasta vă poate lua de două ori mai mult timp pentru recuperare.

Infectii ale gatului : Chiar dacă aveți o durere în gât ( diagnosticat prin prelevarea unei culturi bacteriene din gât ) , terapiile naturale pot fi foarte utile, dar este important să se verifice printr- un test de sange daca nu este o infectie streptococica persistenta , deoarece cu ocazia unei infectii nedetectate infectia streptococica poate duce la probleme renale , osoase sau cardiace . Infectiile gatului raspund de multe ori bine la gargara, asa cum ar fi apa sarata , Calendula (galbenele) , gentiana , smirnă , ​​sau ulei de portocale amare . Există o mulțime de pastile pentru gât pe bază de plante disponibile pe piata. Homeopatia luceaza foarte bine in caz de infectii ale gatului . Noi folosim de multe ori Belladonna , Lachesis , Lycopodium , Phytolacca , și Mercurius pentru gatul inflamat . Am tratat recent un caz de infectie streptococica , cu un remediu foarte neobișnuit , Spigelia , cu o scutire totală de la durere în termen de două zile.

Infectii ale pielii : Un amestec de Calendula și Hypericum ,tinctură, este ceea ce folosim pentru infectiile bacteriene ale pielii. Alte plante utilizate în mod obișnuit sunt gentiana, tataneasa si patlagina. Furunculele și chisturile pot fi tratate cu succes cu comprese fierbinti , cataplasme de ghimbir și sare Epsom umezita si remedii homeopate , cum ar fi de siliciu și Hepar sulphuris . Infecțiile fungice de multe ori raspund bine , de asemenea, la homeopatie sau la aplicatii cu oțet diluat . De asemenea, eficiente sunt curcuma pulbere și uleiul de Tee Tree aplicat local .

Infecții ale vezicii urinare : Atentie la infectiile vezicii urinare – tratarea lor se face imediat! Cu cât așteptați mai mult, durerea va fi și mai mare iar sansa de a genera o infectie a rinichilor va creste și inevitabil veti lua antibiotice. Vă recomandăm sa ingerati multa apă, suc de afine sau capsule, plante medicinale ( de obicei , Uva Ursi , Bucchu , Chimaphilia , Berberis , și altele (bineinteles plante specifice locului, unde are cabinetul dr.Judyth Reichenberg – Ullman. n.n.) și homeopatie ( remedii , cum ar fi Staphysagria , Cantharis , Apis , și Sarsaparilla , pentru a numi câteva ) .
Oala neti

Infecții ale sinusurilor : Va reamintesc , nu consuma lapte ! Bea mult ceai de ghimbir cald . Noi folosim o combinație de mai multe plante Ayurvedice denumit Sitopaladi pentru a scapa de mucus . Remediile homeopate , cum ar fi Kali bichromicum , Pulsatilla , Mercurius , Natrum muriaticum , și Allium cepa au efect bun . Utilizeaza o oală neti pentru irigarea sinusurilor cu apă caldă cu sare . Bucura-te de o sauna sau o baie de aburi .

Am putea menționa remediile pentru infectii ale urechii , conjunctivită , infecții vaginale , și multe altele , dar sperăm că am transmis ideea ca exista tratamente naturale eficiente pentru toate acestea .

Asigura-te să consultati un medic în cazul în care propriile tale eforturi nu sunt eficiente , și pentru a obține probele necesare cum ar fi o cultură de streptococi , radiografie toracica, etc Și , indiferent de metoda pe care o utilizezi pentru vindecarea ta , nu uita să verifici în sinele tau interior pentru a înțelege de ce a aparut boala , ce se poate învăța de la ea , și ce va aduce cea mai profundă vindecare .

Doctorii. Judyth Reichenberg - Ullman și Robert Ullman sunt medici si cofondatorii de la Centrul de Nord-Vest pentru homeopate Medicina din Edmonds , WA Naturopathic și homeopate . Ei sunt coautori de Ghidul pacientului la homeopate Medicina si Dincolo de Ritalin : Tratamentul homeopatic al ADD și alte comportamentale și probleme de invatare .

Despre autor:
Judyth Reichenberg - Ullman , ND , DHANP , MSW este medic licențiat in medicina naturista si cu certificat în medicina homeopată .

Compilatie dupa http://www.healthy.net

luni, 13 ianuarie 2014

O cafea, doua, ... patru, sau mai multe, pe zi ?

( extras din articolul "Break Your Coffee Addiction with a Switch to an All Natural, Mega-Health Beverage" http://www.mercola.com/ )
Scapa de dependenta de cafea alegand sa consumi alte bauturi naturale super-sanatoase.
Cafeaua este cea mai populara bautura in lume. Numai amercanii beau peste 400 milioane de cesti pe zi. De ce oare o substanta care se comporta ca o povara metabolica pentru corp si nu ofera nici o valoare nutritiva – nici vitamine, nici minerale, nici enzime – a devenit atat de utilizata la scara atat de larga in intreaga lume?

Oricum, ce e asa de bun la cafea?
Cei mai multi dintre bautorii de cafea se bucura de gustul acesteia. Dar si pentru cei carora nu le place gustul de cafea exista numerosi aditivi care mascheaza gustul, dintre cei mai cunsocuti fiind indulcitorii sau siropul de ciocolata. Insa producatorii utilizeaza o variata gama de substante care pot masca gustul cafelei, numarul acestora fiind limitat doar de imaginatia ta.
Un alt motiv important pentru care oamenii beau cafea este pentru impulsul, energia cofeinei . Multi oameni jura că nu pot să plece dimineața de acasa fără o ceașcă de cafea - sau mai multe . Ei se simt obositi fizic și mental fără a bea cafeaua de dimineață .
Cei mai multi dintre marii bautori de cafea susțin ca obiceiul acesta nu le provoaca nici un rau. De fapt , ei au adoptat punctul de vedere al rapoartelor ce sustin beneficiile consumului de cafea pentru sănătate, citand studii care pretind ca consumul regulat de cafea reduce riscul de boli de inima si
diabet.
Problema , însă , este ca efectul cafelei in organismul uman a fost pe larg cercetat pe o perioada lunga, de zeci de ani , si totusi nu există încă un consens despre ceea ce face cu adevărat pentru sănătatea ta. Rezultatele studiilor asupra cafelei sunt de multe ori contradictorii, si care este motivul pentru care informatia citita intr-un articol din aceasta saptamana ar contrazice complet sfaturile din rapoartele de acum o lună în urmă ?
Un studiu efectuat în 2004, de exemplu, a indicat ca daca beti cafea , aceasta va poate afecta negativ memoria pe termen scurt. Nu după mult timp, un alt raport a fost publicat , si care a subliniat ca consumul a catorva cesti de cafea pe zi poate imbunatati memoria de scurta durata
Acesta este doar un exemplu dintre multele informatii contradictorii pritvitoare la consumul regulat de cafea si posibilele efecte ale cafelei asupra corpului uman
Cercetatorii nu pot indica cu exactitate cum actioneaza cafeaua, in sensul reducerii riscului anumitor boli, banuindu-se ca am putea avea de a face cu efecte anti-inflamatorii datorate proprietăților antioxidantilor din cafea.
Datorita acestor proprietati pe care unele publicatii le evidentiaza, nu inseamna ca aceasta bautura, cafeaua, este un produs alimentar sanatos. Există metode mult mai bune si mai puțin riscante pentru a atinge beneficiile obtinute prin consumul de cafea. Nu folositi informatiile pro-consum sau propagandă (reclama „stiintifica”) ca pe o scuză pentru a va mentine obiceiul de a consuma cafea!


Adevărul: cafeaua poate distruge sănătatea ta
Anumite studii menționeaza beneficiile consumului de cafea pentru sanatate: scade riscul de a dezvolta anumite tipuri de cancer si diabet. Cu toate acestea, conform studiilor, cafeaua crește riscul de cancer de stomac și leucemie.
La fel ca și in cazul majoritatii drogurilor, nu se remarca beneficiile ci mai degraba reacțiile adverse.
Cafeaua poate deasemenea:
• interfera cu capacitatea organismului de a utiliza apa, și de a promova pierderea de lichide
• creșterea colesterolului
• genera pierderea controlului asupra nivelului de insulină
• contribui la artrita reumatoida si accident vascular cerebral
• afecta vasele de sânge
• crește riscul de boli de inima
< dupa Mercola.com, Advanced Plan: Beverages, http://www.mercola.com/nutritionplan/advanced_beverages.htm
(Accessed 5/5/09) >
Cafeaua interfereaza cu capacitatea organismului de a utiliza acidul folic, și vitaminele B12 si B6. Organismul dumneavoastră are nevoie de aceste substante nutritive, în scopul de a menține nivelul de homocisteina in limite normalului sanatos. Nivelul homocisteinei crescute este asociat cu o gama larga de afectiuni grave, chiar in anumite conditii poate pune in pericol viata.

duminică, 12 ianuarie 2014

Citeste eticheta produselor bio!

Organismul tau primeste prin piele o cantitate insemnata de substante prin contact direct. Astfel beneficiezi de aport de substante chimice din cosmeticele, cremele si, produsele de ingrijire corporala (sampoane, geluri de dus, sapun). Cand cumparati un astfel de produs, cititi cu atentie eticheta. Pe piata sunt cateva produse cosmetice "curate". Iata unele dintre acestea si ce afirma producatorul :
Crystal Natural Silver (Gel de dus, Sampon, Sapun lichid)

Produsele Crystal Natural Silver contin nanoparticule de argint, bine-cunoscute si documentate în literatura stiintifica de specialitate. În mod asemanator altor produse pentru curatarea pielii, produsele din familia Silver au ca scop îndepartarea impuritatilor nedorite de pe suprafata pielii. Produsele din familia Silver nu au doar capacitatea de a facilita îndepartarea prin spalare a impuritatilor unsuroase, ci datorita efectului antibacterian si de blocare a activitatii enzimatice, distrug inclusiv microbii reziduali.
Produsele Crystal Natural Silver, prin continutul lor în argint, formeaza un sistem imunitar activ la nivelul suprafetei pielii, care pe lânga efectul protector asigura si întretinerea, respectiv calmarea tesutului epitelial.

Fiecare membru al acestei familii de produse contine componente vegetale 100% naturale.
Produs exclusiv din substante active cu efect benefic asupra organismului.

Nu contine aromatizanti artificiali, produsi de curatare, coloranti sau conservanti!

Principalele componente naturale:
Aloe Vera gel
Ulei de cocos
Extract de lamâie
Ulei de avocado
Vitamina E
Ulei de iasomie
Ulei din petale de trandafi r si apa de trandafi ri
Ulei esential de portocale si portocale rosii
Ulei esential de cardamom
Extract de sâmburi de grapefruit
Ulei de levantica
Extract de frunze de rozmarin.
http://www.cardio-flavin7.ro/cardio-flavin7/eshop/9-1-COSMETICE-INGRIJIRE/24-2-COSMETICE-BIO-CRYSTAL-NATUR

luni, 6 ianuarie 2014

7 vitamine pentru sanatatea copilului tau, in sezonul rece!

7 vitamine care se regasesc in alimentele de sezon ( seminte, legume, fructe si peste ) si care ajuta la mentinerea unei stari de imunitate optime.

Vitamina A
Organismul copilului are nevoie de vitamina A la nivele multiple in organism, reamintind doar actiunea importanta a acesteia in dezvoltarea armonioasa pe paln fizic si psihic a copilului, in sanatatea pielii , sustinerea ochilor si a sistemului imunitar. Corpul poate beneficia de vitamina A din alimentele de origine animala (retinol : din carne, ficat, lapte si oua) si sub forma de betacaroten (convertit in organism in vitamina A) din alimente de origine vegetala (morcov, telina, ardei gras rosu, patrunjel si salata verde).

Vitaminele din complexul B
Deosebit de utile pentru cresterea poftei de mancare, contribuind la multiple functii in organism, dar fiind vitamine hidrosolubile, acestea nu sunt stocate in organism, eliminandu-se la nivel renal. In consecinta, organismul uman are nevoie de vitaminele B zilnic din alimente. Coaja cerealelor este foarte bogata in vitamina B, de asemenea se regaseste si in galbenusul de ou, in polen, ciuperci, nuci, seminte de dovleac, seminte de floarea soarelui, dovlecei, conopida, carne de pui, alune crude etc.

Vitamina C
Recunoscuta ca puternic antioxidant, care impreuna cu vitaminele A si E apara organismul de atacul radicalilor liberi din organism. Alimentele puternic preparate termic (in special supuse procesului culinar de prajire) si ingerate de organismul copilului declanseaza un adevarat razboi al radicalilor liberi prezenti in alimentele respective, asupra membranelor celulare. Vitamina C dar si celelalte vitamine mentionate impiedica acest atac neutralizandu-le actiunea nociva. Vitamina C se regaseste in toate legumele si fructele CRUDE!

Vitamina D
Organismul copilului are nevoie de vitamina D pentru dezvoltarea oaselor si sustinerea sistemului imunitar.Dar  numeroase studii arata implicatii majore ale vitamieni D in desfasurarea optima a multor functii interne ale organismului. Expunerea la soare este o sursa importanta de vitamina D dar si alimentele contribuie la aportul acestei vitamine (pestele, campioni fiind somonul si macroul) Sunt si  recomandari de suplimentare a aportului de vitamina D la copii in special pe perioada sezonului rece.

Vitamina E
Este considerata protectorul numarul 1 al vaselor de sange de actiunea nociva a radicalilor liberi, dar ea protejeaza eficient pielea si in special de actiunea razelor ultraviolete, fiind recunoscut si ajutorul major pe care il ofera sistemului imunitar prin sprijinul acordat impreuna cu Se (seleniu), celulelor B si T. Este prezenta in cantitati apreciabile in semintele de floarea soarelui CRUDE, in rosii, masline, afine, spanac.

Vitamina K
De o importanta vitala pentru organism, intervine in coagularea rapida a sangelui in caz de sangerari, fiind denumita datorita acestei actiuni : vitamina antihemoragica. Un aport important de vitamina K il aduce organismului alimentatia bogata in frunzele verzi ale legumelor.

Vitamina P
Mai putin cunoscuta, dar nu mai putin importanta, vitamina P este esentiala pentru normalizarea permeabilitatii vaselor sanguine, intervenind la nivel intestinal la absorbtia vitaminei C ! Puteti beneficia de aceasta vitamina daca in alimentatie sunt prezente fructele si legumele portocalii (portocale, prune, morcovi, macese).

miercuri, 1 ianuarie 2014

Stiati ca ... ?

Daca ati fost incitati de subiect si ati deschis articolul, e clar ca aveti asteptari mari de la voi in noul an, 2014.
Bine v-am regasit poarta inimii deschisa.

"Stiati ca ... ?"  este un gand care te incita la cunoastere, iti conduce mintea pe meleaguri necunoscute, te aseaza in fruntea expeditiei si devii explorator in tinutul incertitudinii.

Omul de felul sau este un curios. Cauta, experimenteaza si creaza.
Proportional, 95 % din oameni cauta (doar!) sa ia contact cu noul, restul de 5 % in toata viata lor nu isi pot depasi conditia, imbratisand traditia, obisnuinta, "siguranta zilei de maine" si pastrand "cu dintii" avantajele deja dobandite.
O perioada de timp avantajele unei pozitii confera siguranta care impietreste valul (dinamica) schimbarii.

Dar necunoscutul implica sentimente de nesiguranta, culminand cu teama si retinerea, astfel dramatic, proportia se modifica, peste 95 % din oameni refuza sa experimenteze, conservand "ce-i in mana nu-i minciuna" . In schimb, cei 5 % ramasi se avanta in necunoscut fiind promotorii noii lumi.

Care este diferenta intre experimentatori si creatori?
Experimentatorii sunt acei oameni care observa, analizeaza si aduc explicatii in baza informatiilor acumulate in trecut. Ei sunt acei 5 %. Creatorii sunt oamenii care aduc idei neprincipiale, sarite din tipare care se opun imposibilului si care  (si!) depasesc statutul de experimentatori. Ei par a fi in proportie insignifianta, 0,1 % din experimentatori! Cu toate acestea ei sunt motorul evolutiei societatii noastre.

Gandind in termeni de raport ce inseamna 0,1 % din 5% din populatia acestei planete? Si cu toate acestea, un simplu calcul ne conduce la valoarea 350.000 de persoane care creaza progresul major al umanitatii. Sunt multi? Sunt putini? Daca ne gandim ca unul singur a fost cel care a descoperit becul - Edison, doi sunt cei care au reusit prima data sa zboare cu un aparat mai greu decat aerul - fratii Wright, .... cred ca sunt suficienti!
Si acum sa ne gandim ca s-ar dubla numarul creatorilor ! Unde ar fi umanitatea acum?

(Cand e vorba de cifre, ideea are valoare, "greutate". Doar atentie la asocierea cifrelor cu intentia, dezvaluita sau nu, a celui care o utilizeaza.)

Oricand poti deveni membru al clubului creatiei dar nu inseamna un post permanent. Depinde doar de tine sa ramai un creator, ceea ce recunosc multi ca nu e usor. Tentatiile si influientele mediului contemporan nu sunt decat degetul de pe tragaciul armei numite obisnuinta.

Deci, "stiai ca...?" viata ta depinde de cata informatie detii si de calitatea acesteia? Numai tu alegi directia : deschis catre nou sau inchizi usa si te culci (pe-o ureche).