miercuri, 25 decembrie 2013

Nutriția optimă - sanatate pentru toti

”Nutriția optimă reprezintă medicina viitorului” Dr. Linus Pauling, laureat al Premiului Nobel.
 
Ce este nutritia optima ?
Nutritia optima este nutritia echilibrata, care furnizeaza corpului tau cele mai bune nutrimente pentru a te mentine sanatos. Este practic o alimentatie adaptata pentru fiecare organism in parte. Alegerile alimentare se fac constient pentru a se asigura in mod echilibrat macronutrientii (proteinele, glucidele, lipidele) si micronutrientii (vitamine, minerale, fitonutrienti) de care organismul tau are nevoie acum. Dar maniera in care imbini alimentele pe care le alegi, proportiile, combinatiile pe care le faci, modul in care le prepari și calitatea nutrientilor care le contin atunci cand ajung in gura ta … ei bine, toate acestea tin de stiinta si de relatia cu propriu corp.

Retine : nutritia optima nu este o dieta anume sau un tratament-protocol de vindecare, nu este nici dieta la moda a unuia sau altuia dintre nutritionistii-vip sau reteta speciala pentru slabit a vedetelor. Abordarea alimentatiei echilibrate este responsabilitatea fiecaruia dintre noi, prin studiu permanent si practica perseverenta a principiilor de baza oferite de specialisti in nutritie care stiu: ce spun si ... cand trebuie sa taca!

 
Cum actioneaza nutritia optima la imbunatatirea starii tale de sanatate ?
Fiecare celula din care esti constituit are o anumita durata de viata, functie de conditiile mediului intern propriu organismului tau. De remarcat ca viata celulei este dependenta de calitatea si cantitatea de substante pe care i le asigura corpul, adica TU. Alimentele pe care le ingeram contin substante de calitate si in cantitati optime, atunci si celula este servita ca o regina si intregul regat (corpul tau) beneficiaza de o sanatate perfecta.

 
Hai sa vezi care sunt beneficiile pe care le obtii daca adopti o astfel de dieta ?
”Rasfoind” paginile siteului Nutritionist Iasi gasesti informatiile pe care le-am acumulat in ani de studiu intens si practica relevanta. Te invit sa arunci o privire asupra lor si  ele s-ar putea sa aiba un impact rasunator pentru tine. Vei afla :
- cum functioneaza o dieta bine echilibrata - nutritia optima - si care sunt pasii pentru a ajunge la rezultate impresionante;
- cum sa cresti nivelul de energie pentru ca sa traiesti viata la potentialul maxim, cu bucurie si cu un sens al implinirii;

- cum sa fortifici propriul sistem imunitar pentru a-ti asigura maximum de sanatate fizică si pentru a deveni plin de curaj indepartand astfel frica de boala;
- cum poti preveni bolile cardiovasculare, cancerul si alte boli metabolice fara a utiliza medicamente;
- cum sa opresti ceasul imbatranirii, bucurandu-te de viata, tanar fiind si la ... 120 de ani;
- de ce anumite alimente sunt "rele" și pot ucide, iar altele sunt "bune" și pot vindeca;
- cum sa iti imbunatatesti memoria si performantele mintale asigurandu-te de constiinta responsabilitatii a ceea ce devii;
- cum sa iti detoxifici organismul ... pentru a o lua de la capat (un nou inceput) ! 

 
Cum asiguri o nutritie optima organismului tau ?
Clipa de clipa primesti influiente diverse din mediul inconjurator. Esti suma acestor influiente ”cernute de sita” genetica  mostenita. Dar dieta ta s-a modelat inca de la nastere pana acum in matrita alimentara pe care ti-a oferit-o societatea : traditia familiei, rudele si cunoscutii, trendurile in nutritie, reclama agresiva a industriei alimentare si politica economica sustinuta de interese diverse.
Iti sunt cunoscute aceste mituri?  “Mic dejun regal, pranz princiar si cina de servitor”,  “Mananca lactate ca sa ai calciu”,  “Mananca tot din farfurie, nu-ti lasa norocul acolo”, “Nu mananci carne, nu ai proteina”, “Mananca mult si consistent, ca sa ai energie”, “Ca sa ai fier mananca ficatei”, “Mmmm..., e bun la gust, inseamna ca e de calitate” … si multe altele.

Uita de ele, caci toate au condus societatea catre starea de boala epidemica pe care o stii.
E drept ca ai dori în urmatoarea propozitie sa-ti revelez TOT ce te-ar face sanatos pana la urmatoarea masa. Acest lucru este imposibil. Necesita timp si preocupare perseverenta !
NUTRITIA OPTIMA ESTE ALIMENTATIA CARE O ADOPTI CONSTIENT PENTRU TOATA VIATA !

Pot afirma : daca te-ai hotarat sa fii sanatos si sa te bucuri de viata ... descarca gratuit e-bookul „Mananca tot ... ce se mai poate” (boxul din dreapta).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu