vineri, 27 decembrie 2013

Constipatia anului 1938 ! Un secol de infundare cronica !



Si nici macar nu era nutritionist sau cadru medical!
Remarcati cat este de actualitate informatia !
Extras din cartea scrisa in anul 1938: "Secretul Libertatii", autor Napoleon Hill.

"Raspuns: Sa privim, spre exemplu, apetitul pentru mancare. Majoritatea oamenilor sunt atat de lipsiti de autodisciplina, incat isi umplu burtile cu combinatii din tot felul de mancaruri scumpe, carre incanta simturile, dar care suprasolicita organele de digestie si de excretie.

Ei inghit cantitati si combinatii de mancaruri pe care organismul le poate elimina numai daca transforma mancarea in otravuri toxice letale.

Aceste otravuri infunda si opresc aparatul excretor al corpului, pana in punctul in care acesta isi reduce activitatea de eliminare a materiilor nefolositoare. Dupa un timp, aparatul excretor inceteaza sa mai functioneze corespunzator si victima sufera de ceea ce se numeste in mod obisnuit constipatie.

Pana in acel moment, el isi pregateste drumul catre spital. Autointoxicatia, sau imbolnavirea aparatului excretor al organismului, transforma creierul in ceva asemanator unei gramezi de moloz.

In acel moment, victima devine lenta din punct de vedere fizic, irascibila si confuza. Daca s-ar putea privi macar o data si ar putea simti mirosul sistemului sau de drenare, s-ar simti de-a dreptul rusinata.

Sistemele de canalizare ale oraselor nu sunt cele mai placute locuri atunci cand sunt supraincarcate sau infundate, dar sunt curate si dragute in comparatie cu intestinele oamenilor, atunci cand sunt supraincarcate sau infundate. Acesta nu este un moment fericit care poate fi asociat cu placutul si necesarul act de a manca, insa acolo isi are originea, pentru ca supraalimentarea si combinatia gresita de alimente sunt factorii care produc autointoxicatia.

Oamenii care mananca inteligent si isi pastreaza aparatul excretor curat ma uimesc; pentru ca un sistem de drenare curat e un indice pentru un corp sanatos si un creier care functioneaza corespunzator.

Imaginati-va - daca imaginatia dumneavoastra poate merge pana acolo - ca o fiinta umana care are aparatul excretor plin de otrava si care isi urmareste scopul cu precizie ar putea omori o suta de oameni dintr-o data, doar injectandu-le acea otrava direct in sange.

Intrebare: Si toate acestea au ca rezultat pierderea controlului in ceea ce priveste faptul de a avea o alimentatie corecta?
R: Ei bine, daca vreti sa fim cat mai exacti, ar trebui sa spunem ca alimentatia improprie este responsabila pentru majoritatea disfunctiilor fizice si , practic, pentru toate durerile de cap. (...)

I: Din cate imi spuneti despre tractul intestinal, imi dati impresia ca stapanirea apetitului pentru mancare echivaleaza cu mentinerea curata a intestinelor.
R: Da, este perfect adevarat. Si asta pentru ca este la fel de important sa elimini dejectiile organice si mancarea neasimilata, cum este sa mananci bine si cat mai variat."

Am ramas surprins de ceea ce stiau oamenii inceputului de secol XX. La aproape un secol de la aceste afirmatii, inca mai punem la indoiala importanta alimentatiei in preventia bolilor!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu