sâmbătă, 14 septembrie 2013

Traiesti povestea ?


Stilul de viata modern


Din ciclul : Făt Frumos şi Caloria

                Muşcă cu poftă din hamburgerul cumpărat de la Fast-food-ul de vis-a-vis. Păşi cu încredere. Se gândi cu satisfacţie la semnarea contractului de azi. Asta nu-l împiedică să fie atent la traficul străzii. Ajuns în faţa intrării, privi în sus la clădirea grandioasă . I se umplu inima de plăcere, azi va deveni managerul general. Munca zilnică, de dimineaţa până seara,  sacrificiile pe care le-a făcut în ultimii ani nu au fost în zadar. Azi urcă …
Se opri după prima treaptă. Inghiţi încă o dată, îmbucătura înaintă cu greu. Parcă îl lăsau picioarele, o durere ascuţită îi sfredeli pieptul. Ochii se opriră pe jumătatea de hamburgher din mână. Lumina dispăru şi … se trezi culcat, privind la tavanul alb.
                O voce feminină îi răsună în ureche :
-           Bun găsit domnule Manole.
-          Unde sunt, întrebă bărbatul cu voce stinsă ?
-          La Clinica a 2-a medicală. Aţi suferit un atac de cord, iar acum sunteţi în recuperare.
-          De cât timp sunt aici ?
-          De 48 de ore.
                Îl străfulgeră gândul pierderii postului la care visase ani intregi. Inima sa crescu cadenţa, iar asistenta îi ceru să se calmeze, să nu-şi agraveze starea. Mii de imagini îi trecură pe ecranul minţii şi întrebări  nenumărate  se scurgeau fără răspuns. Se linişti după un timp.
                La un moment dat, uşa se deschise şi intră Laura, frumoasa sa soţie. Ii citi ingrijorarea pe chip dar şi bucuria din privire.
                Îl  sărută şi-l îmbrăţişă ca pe un copilaş… Îi văzu ochii umeziţi şi … încercă să-i zâmbească…


                … Au trecut 5 luni. Pedala spre Dealul Poienilor. Aerul proaspăt al câmpiei îi răcorea fruntea asudată. Poteca coti brusc şi se îndreptă spre dealuri şi la puţin timp se strecură la umbra lizierei ce îmbrăca culmile domoale. Opri şi simţi nevoa să se bucure de umbra deasă. Privi înapoi la câmpia largă plină de soare şi se gândi ca străbătuse ceva cale. Brusc se hotărâ să mănânce ceva. Scoase din rucsac două mere şi muşcă cu zgomot, se aşeză şi zâmbi când ochii ţintiră o silueta în zare. Laura venea şi ea pedalând alene. Muşcă din  nou. Privirea i se opri asupra mărului zemuind în urma muşcăturii şi în minte îi reveni imaginea hamburgerului de acum 5 luni. Inima i se ”făcu mai mică”.
                Imediat se relaxă. Evenimentul neplăcut  l-a forţat să îşi pună întrebări majore ”Ce fac cu viaţa mea? Care este scopul zbaterilor mele? Unde mă îndrept?”. A ales. Acum a devenit cu mult mai conştient de ceea ce se petrece în viaţa sa, nimic nu se mai ”întâmplă”. Şi mulţumi !...


Extras dintr-o poveste nu prea de demult, cu Feţi Frumoşi şi Ilene Calorigene.

Şi ... încă ceva: Aştepţi să se întâmple ? Sau devii conştient acum de necesitatea adoptării stilului de viaţă sănătos? Nu ştii care e acela sau în ce constă? Ai nevoie de îndrumare? Cere şi ţi se va da cu drag !
Constantin Ţîbîrnă

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu