joi, 12 septembrie 2013

Cand si de ce ?



Nutriţia este pasiune pentru mine. Sunt convins că alimentaţia are cea mai mare pondere in pastrarea sanatatii tale si mai cred ca este responsabilitatea ta 100 % ! Tu alegi zilnic hrana ta ! Doar atunci cand colaborezi cu mine pentru îmbunătăţirea starii tale de nutriţie şi sănătate, devine responsabilitatea NOASTRĂ!
M-am specializat în Nutriţie şi Dietetică la Universitatea de Medicină şi Farmacie ”Gr.T.Popa” din Iaşi. Am avut şansa să studiez cu profesori de top ai acestei universităţi, punând accentul pe nutriţie, metabolism şi biochimie alimentară. Nu consider că le ştiu pe toate şi mai ştiu că studiile despre nutriţie şi sănătate aduc informaţii noi zilnic, acestea fiind motivele pentru care studiez  permanent tocmai pentru a acţiona cu mult mai eficient în beneficiul tău.
Fiecare dintre noi trăieşte după standarde personale formate în urma contactului cu mediul înconjurator (în special socio-cultural). Alimentaţia ta, a fiecăruia dintre noi, este de fapt o preluare a modelelor alimentare, obişnuinţe, de fapt,  ale adulţilor pe care i-am avut în preajmă în perioada copilăriei dar cu modificări importante şi în perioadele următoare:  adolescenţă  şi  maturitate.
Decizia de a-ţi reforma obiceiurile alimentare îţi aparţine în totalitate. Doar atunci când îmi soliciţi ajutorul vei acţiona conform planului meu de acţiune. Cel puţin 60 de zile (tu alegi ulterior, dacă vei continua colaborarea cu mine) vor fi dedicate modificărilor în dietă, exerciţiu fizic, odihnă, stil de viaţă şi mod de evaluare mentală în urma recomandărilor mele. Vei  afla care sunt greşelile din prezent şi cum le vei înlătura din viaţa ta, înlocuindu-le cu principiile alimentaţiei sănătoase, care să te conducă în mod practic la stilul de viaţă ce îţi conferă sănătate de lungă durată. Colaborarea cu mine îţi va oferi multă informaţie şi tehnici practice.
Nu considera că este uşor ! Dacă ar fi fost uşor nu ai fi acum în situaţia dată !
Gândeşte-te bine înainte de a te hotărâ! Vei veni la mine în situaţia când ”ţi-a ajuns cuţitul la os”, te-ai săturat de suferinţă fie că e fizică – boală – sau psiho-emoţională    nemulţumirea kilogramelor în plus sau în minus, dezamăgirea finalului altor diete ”minune”, neputinţa însoţită de credinţa că ”nimic nu mai are leac”. Sau poate ai înţeles că trebuie să acţionezi înainte de a fi mai rău, aşa cum ai învâţat din experienţa celor deja păţiţi.
Fii inteligent ! Acţionează conform principiilor de bun simţ. Fii atent la propriul tău organism, nu trece cu vederea reacţiile acestuia !
Cu mine, mintea ta îşi va regăsi stăpânul şi se va supune în mod negreşit perseverenţei care caracterizează programul pe care ţi-l cer să-l urmezi. Vei câştiga în stimă de sine şi viaţa ta se va transforma nu numai în bucătărie.
Cu drag,
Constantin Tibirna
Nutritionist si Dietetician licentiat

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu