duminică, 1 septembrie 2013

Organismele modificate genetic - Informatii "proaspete"

Controversa OMG - organisme modificate genetic- este pe larg dezbatutata peste ocean. Numerosi cercetatori trag un puternic semnal de alarma asupra implicatiilor posibile : lipsa controlului complet asupra mutatiilor genetice induse de catre om. Titlul filmului pe care vi-l propun spre vizionare este sugestiv "Genetic Roulette". Filmul este creatia lui Jeffrey M Smith, fondatorul Institutului pentru Tehnologii Responsabile si scoate in evidenta statistici alarmante : rata imbolnavirilor la 100000 de locuitori a crescut intre anii 1996 si 2004
- in cazul inflamatiilor intestinale de la 46  la 62 ,
- colita ulcerativa de la 20 la 27
- CONSTIPATIE CRONICA de la 65 la 155 !!!
- infectii gastrointestinale de la 100 la 150
- boala Crohn de la 30 la 35
- REFLUXUL GASTROESOFAGIAN de la 300 la 750 !!!
Diabetul a crescut de la 8 milioane in 1996 la 17,5 milioane in 2006 !!!

In Statele Unite, numeroase concerne alimentare eticheteaza deja , fara a exista o lege care sa impuna in acest sens, alimentele pe care le comercializeaza ca fiind  NON OMG (nemodificate genetic). Va dati seama ce impact are asupra consumatorului acest fapt, care ii permite sa aleaga intre oricare dintre produsele de pe raft si cele NON OMG. Si in Europa este prezent deja acest trend.
In consecinta, putem cu totii sa alegem si sa determinam producatorii sa isi modifice comportamentul comercial, acestia vor fi obligati, daca doresc sa aiba in continuare profit, sa tina cont de cerintele consumatorilor.
Chiar daca nu e subtitrat in romana (deocamdata) merita sa il vizionati, informatiile sunt proaspete:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu