duminică, 17 februarie 2013

Cei 150 de ani in zestrea genetica a copilului viitorului!

photo credit: <a href="http://www.flickr.com/photos/mehradhm/2725631582/">Mehrad.HM</a> via <a href="http://photopin.com">photopin</a> <a href="http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.0/">cc</a>
In decursul a milioane de ani, natura a evoluat si a “tiparit” informatia prezentului in ADN-ul fiintelor vii. Omul a devenit la momentul cheie cartea cea mai valoroasa. Biblioteca istoriei naturii se regaseste stocata in nucleul celular al piscului evolutiv : omul.
Si din aceasta pozitie privilegiata, omul si-a dat seama ca poate incerca modificari (asa zisele imbunatatiri) in evolutia propriei specii si a altora din proximitate (plante si animale). V-ati dat seama ca vorbesc despre organismele modificate genetic.
Dar nu acesta este subiectul materialului de fata chiar daca ADN-ul este subiectul dezbatut.  Vom aduce in discutie decizia personala a fiecaruia de a studia, observa si analiza evolutia omenirii in ansamblu, in ultimii 150 de ani, a poporului din care faci parte si a familiei tale.
Organismele stramosilor si urmasilor tai, inclusiv al tau, au primit, primesc, si vor mai primi cu siguranta influienta nociva a mediului industrializat ce sa extins puternic in ultimii 150 de ani. Celula vie din corpul uman sufera in prezent atacul a catorva mii de substante chimice care in trecutul evolutiei sale nu le-a intalnit. Echilibrul genetic creat in milioane de ani se clatina in prezent sub acest atac. Forma vizibila si dureroasa a modificarilor brutale a genelor din ADN este CANCERUL.
Intrebarea tulburatoare care iti este adresata tie personal si la care doar tu poti raspunde, este :
Cat de mare este efortul pe care esti dispus sa-l faci, din dragoste pentru urmasii tai, pentru ca acestia sa nu primeasca o zestre genetica incarcata de boli si suferinte ?
Populatia umana sufera in prezent de numeroase boli in permanenta expansiune, iar previziunile forurilor medicale nu sunt deloc linistitoare. As putea sa afirm ca perioada fertila a femeii si vigoarea, vitalitatea barbatului tanar inca protejeaza copiii de boli congenitale si de imbolnaviri precoce.
Corpul uman se degradeaza din ce in ce mai puternic, odata cu trecerea timpului, atunci cand este expus la din ce in ce mai multi factori nocivi (prin alimentatie, aer respirat, ceea ce aplicam pe piele si gandurile si sentimentele create si sustinute de informatia vehiculata de mediul natural si umanizat).
In consecinta, organismul viitorului copil va primi o zestre genetica diferita daca va fi conceput de parintii sai la tinerete, fata de cea care ar dobandi-o la sfarsitul perioadei fertile a mamei sau / si la varsta inaintata a tatalui.
Explicatia este de bun simt. Factorii nocivi, toxici din mediu inconjurator au o influienta cumulativa asupra organismelor vii, implicit asupra ADN-ului celular. Deoarece omul intra in contact zilnic cu acesti factori, timpul este elementul cheie in transformarile ADN-ului celular si transmiterii acestor noi mutatii urmasilor sai.
Conform legii transmiterii tiparului genetic de la parinti la copii, nepoti, stranepoti, cei din urma vor cumula informatia buna sau rea a stilului de viata a inaintasilor lor. Tu esti rodul evolutiei inaintasilor, iar urmasii tai mostenesc fructele actiunilor tale !
Datorita mediului poluat din prezent, pe care l-am acceptat, dar si datorita alegerilor personale zilnice, TU ESTI RESPONSABIL de starea de sanatate a copilului  tau si a tuturor celor care te urmeaza !
Daca iti iubesti copiii, schimba acum stilul de viata – sclavagist si inconstient - in care doar executi ce iti spun altii sa faci, consumi doar ce altii iti ofera (contra cost in bani si boli) si te complaci intr-o stare de falsa placere ce se sfarseste la primele semne de boala. 
Alege acum un stil de viata responsabil la care mintea ta se deschide si participa constient la crearea viitorului vostru!

Cu drag,
Constantin Tibirna
Nutritionist si Dietetician

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu