marți, 26 februarie 2013

3 aspecte importante pentru celula vie !

Boala este un proces natural, care se produce ca efect al unor decizii si actiuni dezechilibrate !
  
Toxicitatea se produce datorita:
Substantelor toxice  preluate din mediu (poluat).

Substantelor toxice provenite din metabolismul propriu organismului.
       

  Iata si cateva dintre substantele toxice din mediu, cu care corpul uman intra zilnic in contact:


Acrilamida  - se regaseste in alimentele preparate la temperaturi mai mari de 120⁰C, in unele dintre ele in concentratii ridicate: chipsuri, cartofi prajiti, gratar, ...

Substante  chimice : mercur, arsenic, plumb, clorura de vinil, bifenil policlorurat, benzen, cloroform, DTT, cadmiu, taliu, nichel, aluminiu, benzopiren, hidrocarbonat aromatic policiclic, aroclor, tricloretilena, antarcen, clordan, hexaclorbutadien, formaldehida, clor, fluor, fosfati, benzina, clorhidrat de aluminiu si neomicina in deodorante,  ingrasaminte, erbicide, pesticide (neurotoxine), aflatoxine, zeralenon, sterigmatocistina, acid kojic, patulin, toxina T2, diverse mucegaiuri, fibra de sticla, azbest, gaye de esapamentdeseuri nucleare, sulf, nitriti, nitrati, tutun, BHT , gelcarin, aspartam, caramel, edta, guma, acid lactic, monogliceride, MSG, yaharina, propilgalat, allura red, laureat de sodiu, talc, tanin, polietilen glicol, eritorbat de sodiu .....................................................................................................................................................................................................................................................................................

Substante iritante si stimulatoare - excitante: cafea, sare, monoglutamat de sodiu, conservanti, zahar, indulcitori, piper negru, boia rosie, apa carbogazoasa, ceai negru/verde, ciocolata, alcool, antibiotice, hormoni ...
 Despre aciditate vom vorbi intr-un articol viitor, pe larg.  Acum va pot spune doar ca aciditatea mediului intern al organimsului survine datorita anumitor tipuri de alimente, in special cele prelucrate termic si industrial.
Va reamintesc ca organismul uman a evoluat in mii de ani cu ajutorul si in cadrul naturii ! Au contribuit asupra tiparului genetic al fiecaruia dintre noi:

Enzimele din plante (hrana vie), deci, Mestecati Bine !

Hrana vie – hrana usoara – organism sanatosviata lunga !
Solutii Miraculoase ? Nuuu ...  !! Organismul uman are o capacitate de regenerare extraordinara! Doar sa ii permitem naturii sa munceasca in propriul tau corp ! Astfel, sanatatea va ocupa primul loc! 
 Cu drag,
Constantin Tibirna
Nutritionist si Dietetician

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu