miercuri, 5 septembrie 2012

Zvelt, suplu si sanatos!

Zvelt, Suplu si Sanatos - un ideal greu de atins in zilele noastre? Sau cum ajungi sa depăsesti greutatea optima!
Sa lasam sa curga informatia!
Hrana noastra contine substantele nutritive esentiale pentru functionarea normala a organismului. Atunci cand apar probleme, acestea sunt rezultatul dezechilibrelor in aportul de substante nutritive precum si interactiunea cu factorii nocivi din mediu. Mai simplu : manânci prea mult (cu calorii multe sau procesate) sau prea putin.

Conform Raportului Autoritatii Medicale Generale al SUA asupra Sanatatii și Nutritiei, pentru persoanele adulte ”care nu fumează si nu beau excesiv, una din optiunile personale pare sa influienteze mai mult decat oricare alta, perspectivele pe termen lung pentru sanatate - este ceea ce mancam”.

Sa vedem care sunt caracteristicile meselor tale de zi cu zi și cum ajungi sa castigi in greutate ”incontrolabil”:
1. Mananci prea mult, alimente calorigene => se depune excesul de calorii (sub forma de lipide - grasimi) și, in timp, odata cu formarea obisnuintelor alimentare, organismul tau isi creaza si el un tipar metabolic functional care va conduce la depozitarea permanenta a unui procent din caloriile alimentelor ingerate. Obisnuinta si tiparul s-au format in ani de zile, crezi ca o dieta de cateva zile, saptamani, luni va determina organismul tau sa isi modifice tiparul atat de rapid?
Acum stii de ce atunci cand te reintorci la vechile obiceiuri alimentare, dupa ce renunti la dieta X, ... te ingrasi mai mult si mai mult!
2. Mananci hrana de proasta calitate (preparata, procesata, rafinata ...) care conține doar o parte din substantele nutritive necesare organismului tau. Nu vei beneficia asadar de fitonutrienti, vitamine, minerale, enzime. Corpul tau le vrea, le cere ”cu disperare”, astfel ai mancat si ... mai mănânci (!), îi oferi aceeasi hrană denaturată care nu va acoperi necesarul de substante nutritive esentiale,  se incheie asadar cercul vicios al unei alimentatii dezechilibrate calitativ si cantitativ.

E simplu ? Ai aflat deci cum reusesti sa te ingrasi : MĂNÂNCI ... ”BINE”!
Nimeni, niciodata nu s-a ingrasat cu aer și apă (e drept ca apa se poate acumula in organism dar acest fapt se datoreaza unor afectiuni specifice - edeme, ascita ). Alimentele pe care le consumi contribuie la excesul ponderal, caloriile acestora depunandu-se diferit de la individ  la individ.

Uite care sunt substantele nutritive care isi aduc contributia calorica  prin hrana (as dori sa remarci efectele surplusului lor):
- lipidele (excesul lor se depoziteaza in tesutul adipos, subcutanat, pe vasele sangvine și organele interne)
- glucidele (in exces sunt transformate la nivelul ficatului in lipide care sunt depozitate ...)
- proteinele - cu ele e o alta poveste : ele reprezinta aproximativ 15% din greutatea corporala. Depozitul de proteine al organismului este masa musculara. Cu cat mai multa masa musculara, cu atat mai putina masa grasa. Ai ghicit ! Aici se vede cat de mult slabesti (din depozitele de grasime) datorita exercitiului fizic!

Alimentatia in exces produce dezechilibre functionale și organice specifice (diabet, obezitate, afectiuni cardiovasculare si digestive).
Vrei sa slabesti? Daca nu ai inteles pana acum, e prioritar sa iti doresti sa te hranesti sanatos, sa indepartezi apoi dezechilibrele corpului tau și la final vei obtine mult dorita greutate ideala!
Citeste despre DIETE , vei fi astfel informat asupra avantajelor si riscurilor atunci cand vei ”indrazni” sa urmezi vreuna dintre ele. Si te intrebi acum ...
Exista totusi o solutie optima pentru scaderea in greutate?
Permite-mi sa iti amintesc ca nu mai devreme decat in perioada comunista, obezitatea era un fenomen rar intalnit in randul populatiei din Romania, cu atat mai mult vorbind de perioada anterioara industrializarii cand surplusul in greutate era apanajul nobililor, boierilor și marilor burghezi.
Nu te sfatuiesc sa te infometezi, nu este deloc benefic pentru organismul tau (și asa carențat de anumite substanțe nutritive esențiale). Mai degraba inlocuieste anumite alimente din dieta ta.

Retine : ai remarcat ca nu te-am incurajat sa crezi ca procesul de slabire este unul foarte usor, ba chiar este unul greu si cu multe ... tentatii. DAR ESTE SIMPLU ! La final nu va exista un final ... al dietei. Alimentatia nouă, optimizata se va integra in viata ta și din acest motiv este simplu!
Urmeaza o dieta optima și ea iti va reda sanatatea, armonia si echilibrul corpului, vei experimenta un nou nivel al starii de bine, energie si claritate mentală si vei obtine ceea ce iti doresti atat de mult : un corp zvelt, suplu si sanatos! 

POFTA GRATUITA - Aici gasesti primii pasi in Alimentatia Optima :

Descarca Gratuit Primii Pasi In Alimentatia Optima

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu