duminică, 6 iulie 2014

Esti UNIC!

Corpul tau este un produs unic al unui trecut miraculos. El A FOST si in consecinta NU ESTE si NU VA MAI FI ALTUL ASEMENEA.
Si acum te intreb : care solutie promovata, mediatizata (bineinteles pentru bani) ti se potriveste cel mai bine? Sau care persoana / institutie te poate cunoaste cel mai bine si iti poate oferi cea mai buna solutie?
Intelege ca ESTI rezultatul a ceea ce FACI ! Intotdeauna ceea ce gandesti, spui, faci si simti te conduce la un rezultat UNIC!

Prin mintea ta trec clipa de clipa ... multe ganduri si le accepti, gazduindu-le doar pe cele asemanatoare depozitelor mentale deja existente, principiilor guvernatoare ale subconstientului tau. Acest demers este invatat in copilarie suferind ajustari minime , constante conform modelelor exterioare.

 Unicitatea ta nu este doar la nivel psihologic, emotional si  intelectual. Partea fizica a ta este similara cu a celorlalti oameni (datorita apartenentei tale la specia umana) dar constituie un organism diferit de cel al tuturor oamenilor care au trait, traiesc si vor trai pe acest pamant. Acest fapt este determinat de o multitudine de factori : ADN, influineta biochimica a alimentelor ingerate, influienta mediului in care vietuiesti, relatiile sociale, familiale ,etc. si nu in ultimul rand gandurile tale predominante.

Iti amintesti cu siguranta vorba romaneasca : " De ce ti-e frica de aia nu scapi." sau " Spune-mi cu cine te insotetesti ca sa-ti spun cine esti" dar si una mai noua "Esti  ceea ce mananci". Si ar mai fi si altele, dar sa le luam in calcul doar pe acestea.
Sa aducem in discutie alaturi de aspectele personale si globalitatea. Se poate remarca ca in societatea moderna, metoda educativa a tinerii generatii se bazeaza pe memorizare si competitie.
Analizand aceste doua caracterisitici nu putem sa nu vedem valorizarea care se ofera celui mai bun si imprimarea in subconstientul celor de pe locurile 2, 3 si urmatoarele, crezul ca "NU SUNT BUN" si "TREBUIE SA FIU MAI BUN!" . In societatea in care traim, NUMAI UNUL ESTE CEL MAI BUN, NUMAI UNUL ESTE PE PRIMUL LOC si pare ceva normal acest fapt, daca privesti din prisma principiului competitiei, In timp, cei de pe locurile codase ajung sa se auto-desconsidere, sa isi accepte soarta sa plece capul si sa isi piarda stima de sine

Daca te-ai considera UNIC, ai fi de neegalat, singurul care gandeste si actioneaza in modul singular in care numai tu poti sa o faci. Si tot atunci ai intelege ca raportarea la ceilalti este un obstacol pentru evolutia ta, un motiv de stagnare.

In spiritul blogului, stima de sine se (re)castiga atunci cand lupti cu tine insuti si dovedesti , iti dovedesti, ca poti si evolutia ta se faptuieste negresit. In acest mod frica de nereusita dispare, nu vei mai copia pe nimeni si vei alege preventia, gandind inainte de a actiona.

 Atunci ALEGI TU si nu vei mai fi ales, pentu ca ESTI UNIC!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu