vineri, 7 iunie 2013

Din seria: Tinerete, La Multi Ani!

Fii mereu tânăr ! - Sau cum luptă organismul cu ajutorul fructelor şi legumelor împotriva îmbătrânirii!

Numeroase studii dar si experiente practice ale consumatorilor, au dovedit importanta consumului regulat de fructe si legume in starea lor cruda, nepreparata termic sau industrial in mentinerea starii de sanatate si in mentinerea starii de vigoare si tinerete a organismului.
Aproape 200 de studii efectuate in 17 tari, au stat la analiza dr. Gladys Block , cercetator in domeniul cancerului la Universitatea Berkeley din California. Astfel, dr. Block a concluzionat ca fructele si legumele sunt resposabile de reducerea la JUMATATE a riscului imbolnavirii de cancer !
  • Un morcov sau jumatate de ceasca de spanac pe zi pot reduce la jumatate riscul de cancer pulmonar !
  • Legumile crucifere : varza, broccoli, conopida si altele ajuta la indepartarea estrogenului nociv din organism, putand stopa cancerul de san !
  • Consumul de rosii poate reduce riscul de cancer de pancreas de cinci ori !
  • Consumul de legume de culoare portocaliu inchis si verde reduce la jumatate , in cazul femeilor. riscul de cancer de endometru
  • si ... alte foarte multe "minuni"
Si chiar dupa diagnosticarea cancerului, mancand mai multe fructe si legume puteti impiedica evolutia acestuia. Conform studiilor efectuate de Centrul de Cercetare a Cancerului din Hawaii, atat femeile cat si barbatii au sanse crescute de a supravietui cancerului de plamani, atunci cand mananca mai multe fructe si legume (se pare ca o eficienta crescuta au rosiile, portocalele si broccoli).
Dar consumul de fructe si legume zilnic mai este responsabil si de protectia cardiovasculara !
  • Scade tensiunea arteriala !!!
  • Pot feri de atacuri de cord si accidente vasculare cerebrale (conform unui studiu efectuat la Harvard, femeile care au consumat alimente bogate in beta caroten au redus riscul de atac de cord cu 22 %, iar accidentul vascular cerebral cu 70 % !!)
  • "Nu e niciodata prea tarziu sa micsorati riscul unui viitor incident cardiovascular mancand mai multe fructe si legume." Dr.JoAnn Manson, profesor asistent de medicina la Scoala Medicala Harvard
Ba chiar conserva facultatile mentale si psihice !
Conserva vederea !
Predispozitia la cataracta este de 4 ori mai mare la persoanele care nu consuma fata de cele care consuma 3-4 portii de fructe si legume pe zi (Paul Jacques , Senior Scientist la Universitatea Tufts).

Sa ne informam si sa analizam descoperirile si interesele care au generat cercetarile studiate, in acest mod actiunile noastre nu vor avea principii eronate. Dar mai mult decat atat, aveti in vedere ca nu orice dieta la moda este universala! Rezultatele pot fi (si sunt de cele mai multe ori) diferite de la persoana la persoana!
Pofta buna la fructe si legume! E sezonul !

_______________________________________

  • Sunteti sanatosi si totusi vreti sa procedati la o alimentatie mai sanatoasa decat cea din prezent?
  • Nu mai stiti practic ce sa mancati mai sanatos?
  • Va intereseaza cum sa descoperiti "viciile" ascunse ale unui aliment ambalat si cum sa cititi eticheta alimentara?
  • Simtiti ca este necesar sa fiti mai informat asupra alimetelor pe care le consumati?
  • Ati dori sa aflati cum sa preparati alimentele intr-un mod mai sanatos?
  • Aveti o anumita afectiune care necesita o dieta personalizata?
  • Greutatea corporala este peste sau sub limita?
  • Aveti sentimente "deosebite"  pentru alimente si chiar pentru unele dintre ele?

Suna si programeaza-te acum la SPECIALISTUL IN NUTRITIE SI DIETETICA.
tel.: 0742.11.24.80
Ne poti contacta pe email: nutritionist.iasi@gmail.com

sau  lasa un comentariu la acest articol.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu