1. Fa tot ce poti sa te simti bine acum si mai tarziu. Afla ce inseamna preventia si aplic-o constient in viata ta. Iar daca suferi, sufera sa te vindeci nu ca sa te resemnezi in fata implacabilului.
2. Fii responsabil pentru ce esti si ce faci! Prezentul este suma actiunilor tale din trecut, acestea fiind de fapt alegerile tale constiente sau inconstiente. Viitorul sanatatii tale depinde de ceea ce faci incepand de acum si continuand zi de zi.
3. Gandeste, analizeaza si filtreaza informatia in stil propriu. Nu te lasa folosit de altii (reclame, moda, satisfactii individuale ale prietenilor si cunoscutilor). In final, stabileste-ti clar scopul si pasii pe care sa-i urmezi.
4. Constientizeza importanta schimbarii. Tot ce ai trait in trecut te-a adus in situatia prezenta. Observa starea de sanatate a persoanelor care au acelasi stil de viata ca al tau. Ei sunt bine? Pentru tine ce urmeza?
5. Intotdeauna exista cineva care vrea si poate sa te ajute. Accepta ajutorul dar tine cont de legea numarul 3.
6. Studiaza si invata permanent. Doar astfel vei gasi raspunsuri si solutii eficiente. Bucuria reusitei este cu atat mai mare cu cat efortul este pe masura.
7. Succesul tau este cu atat mai stralucitor cu cat piedicile sunt mai mari. Orice obstacol iti testeaza vointa. Stii bine ca gustul este unul dintre cele mai "dulci tentatii".
8. Fii observator impartial. Invata din orice piedica. Extrage lectia care sa te ajute sa treci la nivelul urmator. Poti remarca care alimente sunt in directa legatura cu starea ta de sanatate?
9. Esti uimit sa afli ca nu exista sacrificii ! Renuntarea la un stil de viata de complacere si inconstienta te conduce la o viata responsabila, sanatoasa si culmineaza cu intarirea permanenta a stimei de sine! Este sacrificiu renuntarea la ceea ce iti aduce boala?
10. Libertatea (sanatatea deplina, prosperitatea, multumirea ...) presupune asumarea responsabilitatii. Accepta ca pentru ceea ce primesti trebuie sa si platesti. Ofera inainte sa ceri. Sanatatea ta nu o castigi ea este rezultatul actiunilor tale anterioare.
11. O zi are 24 de ore! Intreaba-te daca informatiile pe care accepti sa le primesti (TV, Radio, Presa, ... discutii cu X,Y ....) sunt de buna sau de proasta calitate (Eventual utile sau bla-bla-uri). Si acestea pot contribui la starea ta de sanatate.
12. Bucura-te si fii recunoscator! Deja ai tot ceea ce trebuie sa fii sanatos!
Cu respect pentru sanatate,
Constantin Tibirna
Nutritionist Dietetician
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu