Omul se hraneste zilnic cu alimente si ... ganduri, sentimente, fapte.
Importanta celor din urmă o putem recunoaşte uşor mai ales atunci cand starea noastră de bună dispoziţie din timpul mesei ajută digestia sau o îngreunează. Starea de incordare, stres, proastă dispoziţie ce însoţeşte servirea mesei va declanşa o proastă digestie , balonare, arsuri gastrice etc. Dimpotrivă, starea de bună dispoziţie, râsul, veselia ne crează o stare de confort digestiv prelungit după finalizarea mesei.
In fiecare zi mâncăm, dacă nu de trei ori, cel puţin o dată (atenţie ! 3 mese pe zi sunt recomandate pentru o sanatate optima!). Starile psiho-emotionale din aceste perioade contribuie la sanatatea organismului mai mult decat ne-am putea inchipui. Fiecare celula primeste informatii chimice din exterior - prin intermediul alimentelor - cat si din interior prin hormoni si influxuri nervoase.
HRISTOS A INVIAT !
Acum sarbatorim Nasterea Domnului ! Eiii, ce mai petreceri culinare are romanul nostru. Cate feluri de alimente ne imbie in aceasta zi ! Ce potop de ... lichide se revarsa peste acestea ! Si mai recunosc ca la capitolul buna dispozitie nu stam deloc rau. Doar veselia prin starea de bine pe care o creaza, genereaza in organism substante care ... ne ajuta sa digeram "amestecul pascal". Pe unii chiar ii depaseste. (indigestie sau betie).
Sunt român şi nimic nu schimba acest fapt!
Nu mi-e ruşine să recunosc aceasta chiar dacă multi români desconsideră această ţară România şi doresc sa o părăsească pentru ... "viaţă mai bună". E drept ca vrem si este cu adevarat util sa facem alegeri libere, totusi sunt cateva "reguli" de viata sanatoasa.
Iată una dintre metodele eficiente pentru a obţine o stare de bună dispoziţie în timpul mesei :
anterior de a introduce primele alimente in gură , 30 de secunde sunt suficiente sa ...FIM RECUNOSCATORI LUI, ca traim si avem bogatia alimentara de pe masa noastra, sa ... TRANSMITEM INVITATIA de a manca cu noi si sufletelor dragilor nostri care au plecat din aceasta lume, sa ... PRIVIM CU DRAGOSTE la toti cei dragi care servesc masa cu noi, si (daca mai raman secunde suficiente) ... sa privim daca pisica sau catelul nu inghit in sec pe la picioarele noastre !
Sa SAVURAM alimentele in gura ! nu in stomac ! Mestecati si simtiti gustul alimentului mai mult timp, abia dupa aceea inghititi. Veti manca mai putin si ... veti fi cu mult mai satisfacuti de Masa de Paste !
Cu drag,
Constantin Tibirna
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu