duminică, 8 iunie 2014

Sanatatea se mentine nu se redobandeste!

Sanatatea nu este un privilegiu. Ea are nevoie de atentie si ingrijire permanente.
In contextul celor doua afirmatii , intrebarea in materie de santate: "de ce mi se intampla tocmai mie?" nu-si are rostul. Organismul uman are resurse nebanuite atat in mentinerea in viata a unui corp aparent sanatos cat si a unuia deja afectat (grav).
Pe strada, la serviciu, oriunde mergem, ochii nostri vad persoane care se misca, indeplinesc activitati diverse si sunt capabile sa le efectueze in mod eficient. In organismul acestora se petrec miliarde de fenomene biochimice si energetice pe secunda.
Toate acestea se desfasoara sigur atunci cand sunt indeplinite toate conditiile, una dintre ele de o importanta majora este prezenta complexului de substante nutritive esentiale in proportii ideale. Lipsa sau diminuarea prezentei uneia dintre aceste substante ( incluzand atat macronutrientii- proteine,glucide, lipide, cat si micronutrientii- vitamine, minerale, precum si orice alta substanta specifica celulei) conduce la disfunctii si degradari care, cumulate la nivel de organ pot conduce IN TIMP la manifestarile bolilor (simptome).
E de inteles astfel, ca boala nu apare "peste noapte", fiind un proces de degradare ce avanseaza in timp odata cu sustinerea conditiilor favorizante (deficite nutritionale, excese alimentare nesanatoase, fumatul, excesul de alcool, zahar, bauturi energizante, mentinerea organismului perioade lungi de timp in medii poluate ..).
Dupa cum ati remarcat, un rol primordial il au substantele nutritive esentiale pe care organismul le obtine DOAR din alimente! Acesta este motivul pentru care deschidem seria de evenimente de educatie pentru sanatate. In curand va anuntam tot!

duminică, 1 iunie 2014

Suc egiptean


De cele mai multe ori, cand ne este sete avem dorinta sa bem ceva ce ne place.
Chiar daca a trecut sezonul portocalelor, un fresh din aceste fructe este intotdeauna binevenit. Stim foarte bine care sunt beneficiile aduse organismului, doar sa mentionez ca cei care au fost la evenimentul de ieri, la Hotelul Traian din Iasi, au avut parte de o informare in premiera asupra valorii "apei" biologic active din fructe si astfel, cu siguranta, valorizeaza de acum inainte cu mult mai mult astfel de bauturi.

Sucul egiptean este ... surpriza! Acelasi suc de portocale, numai ca acum ne putem delecta de savoarea fructelor din regiunea Nilului, care acum s-au copt, usor mai tarziu fata de cele din Egipt sau Turcia. De retinut ca fiecare regiune detine un anumit tip de pamant, un anumit tip de clima, un aport hidric diferit  si o influienta electromagnetica specifica, toate impreuna contribuind la unicitatea gustului si a compozitiei fructelor ce se nasc aici.

Va reamintesc ca apa fructelor si legumelor este APA SANATOASA atunci cand are un singur drum : din fruct direct in gura.  Nu va lasati pacaliti de sugestiile reclamelor sau intereselor comerciale.

In consecinta, bucurati-va de gust sanatos, cu atat mai mult cu cat azi le-am descoperit in supermarket la un pret cu mult mai ieftin (2,22lei, de obicei portocalele din Egipt sunt mult mai scumpe decat cele din Grecia sau Turcia) decat merele autohtone (din piata - 3-3,5 lei.) Si sunt delicioase. De multe ori punem in balanta cheltuielile alimentare. De ce sa nu alegem 1 KILOGRAM de portocale in locul unui covrig?

Cu drag!