luni, 8 aprilie 2013

Mintea si alimentatia

Mintea noastra achizitioneaza informatia din mediu. Celula noastra primeste informatii modulatoare. 
Organismul nostru primeste zilnic influiente din exterior.
Importanta deosebita a alimentatiei consta tocmai in aceasta influienta covarsitoare asupra functionarii organelor, in ultima instanta asupra celulei vii.
Astfel, ne intrebam ce este hrana? Este informatie alimentara intiparita in structura chimica, fiind cu mult mai mult decat aceasta structura chimica. Alimentul este un produs al naturii. Procesarea si prelucrarea acestuia modifica informatia acestuia si organismul uman - produs al evolutiei genetice de mii, milioane de ani - nu va "recunoaste" substantele cu informatie modificata. Astfel vorbim nu de cantitatea alimentelor ci de calitatea acestora.

Oamenii castiga in cultura atunci cand socializeaza, formeaza si intretin noi relatii, primesc si transmit informatii , noi informatii, cu alte cuvinte toate contribuind la dezvoltarea mentalului lor. De remarcat ca subiectul "digerat" mental este unic, insotit doar de "parantezele" necesare pentru a sustine "felul principal". Mintea noastra nu va putea "digera" decat un singur "subiect" si pe masura capacitatii sale de a procesa informatia continuta de "subiect".

De asemeni, organismul uman, implicit digestia si absorbtia acestuia va fi optima atunci cand va procesa un singur aliment, il va descifra usor de inteles, fara a fi perturbat de influienta informatiei unui amestec "greoi", o informatie multipla, bulversanta care va chinui organismul sa inteleaga informatia amestecata a felului alimentar complex, mai mult fantezist decat de apreciat.
Teoretic, instinctul uman trimite impulsul catre creierul uman si mentalul alege. Cat de pervertit este gustul, mirosul si ... iluzionismul raftului cu alimente pentru ca sa acceptam un aliment? Sau cat de ascuns sau pierdut este acest instinct ?

Daca mintea noastra face zilnic alegeri si se bazeaza pe informatii deja acumulate, si totusi alegerile noastre sunt BUNE !(?) cum determinam organismul sa nu dezvolte afectiuni diverse?
Singura solutie este sa studiem, sa gasim informatia corecta, de bun simt!

Iata un ajutor IMPORTANT!
Stabileste-ti 1 ora si 20 de minute din timpul acestei seri sau al urmatorului weekend si urmareste filmul "TOXIC - alimentatia moderna". Un film romanesc, cu romani cu minte si care contribuie la evolutia mintii noastre a tuturor.

Chiar vrei sa afli cine vorbeste si ce ... adevaruri ne lovesc in fata?
Curaj : "TOXIC - alimentatia moderna".

Vizionare placuta!

Cu drag,
Constantin Tibirna
Nutritionist si dietetician
www.cardio-flavin7.ro
http://dietetician-nutritionist-iasi.blogspot.ro/